اهمیت فناوری اطلاعات در آموزش عالی
از آنجا که توسعه استفاده و کاربرد فناوری اطلاعات یک واقعیت بیرونی (عامل محیطی مؤثر) بوده و بر عرصههای متعددی از اجتماع از جمله نظام آموزشی تأثیر گذار است، لذا شناخت آن برای فعالان نظام آموزشی ضروری است. چرا که اگر شناخت ایجاد و متناسب با شناخت در سیستم آموزشی برنامه ریزی شود، این پدیده به یک فرصت تبدیل خواهد شد و اگر این کار انجام نشود میتواند به یک تهدید تبدیل شود. همچون باران که اگر از قبل برای آب آن مسیرهایی طراحی و سدهایی تعبیه شده باشد فرصت دسترسی به آب فراوان را ایجاد میکند و اگر چنین نشده باشد میتواند به یک سیلاب تبدیل گردد.
اثر فناوری اطلاعات بر سیستم آموزشی بسیار بالا و تعیین کننده است و نمیتوان از آن غفلت کرد:
دانشجویان (و دانش آموزان) این عرصه امروز دسترسی بیشتری به اطلاعات داشته و از حیث آشنایی، داشتن مسئله، شنیدن دیدگاه¬ها و امثال آن بسیار با دانشجویان (و دانش آموزان) گذشته تفاوت میکنند. لذا دانشجویی که در گذشته در کلاس درس بوده است با دانشجوی فعلی تفاوت دارد و حتماً این تفاوت باید در برنامه¬ریزیهای درسی و آموزشی لحاظ شود
فنّاوریهای متعددی بهویژه در حیطه فناوری اطلاعات و ارتباطات برای کمک به تدریس ایجاد شده است که استفاده از آنها بر کارآمدی سیستم آموزشی اثر تعیین کننده دارد.
علاوه بر این با شکل گیری پدیدههای آموزش مجازی و دسترسی به منابع، تعریف از کلاس درس، دانشگاه، انتظار از استاد، تحقیق و پژوهش و امثال تغییر خواهد و انتظارات از هر یک از اجزای فوق متفاوت خواهد شد و طبیعی است که یک فارغالتحصیل مدیریت آموزشی نمیتواند از آن چشم پوشی نماید
کمک فناوری اطلاعات و ارتباطات به مدیریت نظام آموزشی چه از حیث اتوماسیونهای اداری و پشتیبانی و چه از حیث فرآیند یادگیری و یاددهی هم جنبه دیگری است که برای یک دانش آموخته فناوری اطلاعات و ارتباطات مفید خواهد بود.
بنابراین شناخت این فناوری، فرصتها و تهدیدهای آن و پس از الزامات بهره گیری از آن در آموزش عالی برای دانش آموخته این حوزه تعیین کننده و ضروری است. گرچه عمق این شناخت برای افراد یکسان نبوده و بسته به میزان درگیر شدن در این موضوع در حیطه تخصصی در آینده متفاوت خواهد شد؛ اما در هر صورت آشنایی با موضوعات با چهارچوب ذکر شده امری ضروری محسوب میشود.